Anno Superstar

Från Luleå till London

2006 november 03

Vikten

- Men OJ vad du har gått ner i vikt!, sa en av ljusterapistammisarna som jag mötte idag. Alla ljusjunkiestammisar ramlar in på olika datum och även fast jag ljusterapiat med flera i nu 3 år kan jag inte namnet på nån, alla är ju dessutom så gamla (=minst 30), ingen på ljusterapin är nånsin i min ålder eller yngre.

- Eeeh.. näe.. sa jag och tänkte att det var ju lustigt, jag som för tillfället väger 68 istället för mina vanliga 65. Som mest har vägt 70.
- Joo, men visst har du gått ner i vikt? sa hon.
- Näe.

Vi var tysta ett tag.

- Men hur gjorde du sist då? sa hon.
- Förlåt?
- Hur gjorde du sist när du gick ner i vikt?
- Eh.. alltså.. jag har nog alltid vart ganska likadan, sa jag. Du måste tänka på nån annan.
- Jaha, ja då är det kanske så, sa hon.

För jag har aldrig ökat sådär drastiskt. Jag hade länge en standardvikt på 60 kilo hur mycket jag än åt eller motionerade. Sen gick jag upp bit för bit, jag blev väl vuxen och kunde inte längre proppa i mig en chipspåse i veckan (!! jag fattar inte att jag kunde göra det!) och när jag vägde 70 mådde jag skitdåligt och kände mig jättefet. Nu har jag dock fastnat på 65, fast för tillfället är det dock högre igen och jag känner mig fet men är lat och äter extremt dåligt och oplanerat. Helst vill jag väga 60 igen men 65 är väl OK.

Snart, tänker jag, snart ska jag börja äta rätt och sluta småäta och blaaablaablaa ELLER HUR ANN. Mitt jobb påverkar givetvis också. Inte bara det att jag utsätts för (och är extremt dålig att motstå) bakverken, jag jobbar ju även natt och då ska man ju inte äta alls för då tar kroppen inte in eller hur det nu är.

I min drömvärld löpbandar jag varje dag, plus pilates eller yoga, plus typ situps, och så simma och/eller rida två-tre gånger i veckan. Å, om jag kunde ha den självkontrollen, att inte bara: “Nää idag är jag trött och blä, jag tar ett par kakor och ser på teve.”

Håhåå. Nu ska jag kolla om jag fått nån fräsig post (förmodligen inte) och sen ska jag sova inför nattens jobb. Såvida det inte blir några förseningar landar min sista flight runt 2 (PEPPAR PEPPAR). Me like. –>