Anno Superstar

Från Luleå till London

2008 juni 12

Häst

Först hade jag ingen, så jag paniktecknade en på Väsbyhems hemsida fast sen skickade Folksam en också, så nu vet jag inte vilken jag ska ha. Ska fixa te och läsa papprerna i sängen strax.

Är lite ledsen idag. Jag hade precis börjat vänja mig vid tanken på att Lucas kommer försvinna (eller snarare förträngt?) och så hade Fredrika skrivit om hon som ska ha honom på helfoder och det verkar jättebra för Lucas men jag blev ändå så himla ledsen och började gråta igen för jag hade väl inte trott att det skulle gå så fort ändå, och hon heter också Ann och det var liksom så jävla typiskt. Hon heter som jag och får “min” häst. Jag mailade Fredrika idag och sa ja till att prova Lucifer. Med betoning på prova, eftersom det är en ny häst i nytt stall. Jag tror nog jag kommer gilla Lucifer men just nu är jag mest ledsen över Lucas. –>

2008 maj 27

I

Igår började bra men sen blev allt knas och spänningshuvudvärken satte in strax efter lunch. Grr.

Efter att jag stress-jobbat över 1½ timme tog Jessica med sig en het karl som hette Anders och kom och hämtade de tjugo flyttkartonger jag lånat av henne. De har stått hopbuntade i köket och nu blir jag lika chockad varje gång över hur luftigt det är där. Haha. Och större kan det nog bli, helst vill jag ju ha ett mindre bord. Nån gång. Och rosa. Ska det målas. Nån gång. När jag får tid att ringa. Kanske kan jag få en lucka att komma ihåg det runt 2010?

Det känns ändå som att det kommer bli en bra dag idag. Jag vågar nästan inte säga så för de dagarna brukar magiskt förvandlas till bajs på pin kiv, men jag tror att det blir fint. Ska jobba med Carin, Jenny & en tredje tjej jag aldrig jobbat med förr men som ska vara bra, och sen ska jag dricka öl med Henrik.


The mousy girl screams, “Violence! Violence!”
The mousy girl screams, “Violence! Violence!”
She gets hysterical because they’re both so mean
And it’s my favorite scene


- Of Montreal “The Past is a Grotesque Animal”

–>

2008 april 20

blast

Oj! Jag har återupptäckt SprayDio!
Jag hade totalt glömt bort det. :)

Vart duktig idag och städat & dammsugit vardagsrummet. Minus bakom bokhyllan, runt datorn och kläderna i soffan. Men yeah! Tänkte ta tag i badrummet senare. –>

2008 mars 05

Hantverkare

Ju mer jag kollar på saken, ju mer börjar jag fundera på att låta nån målare ta badrummet också. Tänkte ta det själv först men URGH, ORKA. Tvätta, spackla? Nej. Det kommer inte hända. Jag funderar på att måla om mina ROBIN-hyllor och bara det får mig att stånka av åhguuuvadjobbigt-het, för man måste väl slipa dom först. TRÅÅÅÅKIGT. Suck och stånk. Varför ska allt vara så jävla komplicerat, jag vill bara ta lite färg och kladda upp, hur svårt ska det va?

Har för övrigt flyttat bak allt löst och kartonger till myshörnen som jag sa men nu är jag osäker på möbleringen. Det känns så tråkigt. Hmm. Måste fundera lite. –>

2007 augusti 30

smeagol

Ååååh, den var ju schiiitfin. Tyyypiskt. Gamla 60-tals luckor i köket och en sån där gammeldags kryddhyllegrej under skåpen I LUFF THAT. Köplats 1-3 hade vart & kollat så jag lär ju ha noll chans, men jag tackade ja ändå. Har jag blåtur var de typ kräsna. Haha. Suck. Nämen det är roligt att titta som sagt. Guuu. Jag tycker MIN är stor på 57, den här var på 64 och jag ba guuuuuuuuu vad stort!

Fast jag tappar ju typ 3 kvadrat på mitt badrum här, seriöst löjligt stort. Jag vill gärna ha SMÅ badrum; badkar längs ena väggen, ett tvättfat & en toastol, rymmer jag kattlådan är det done deal! Den i den här var perFEKT, typ som den jag hade i andra lägenheten här på Hagängen. Åååh. Jaja. Får jag den inte får jag väl intala mig att jag inte vill bo så nära Sigma. Ehehe. Eller nåt.

Hon som hade den (hon hade två katter och en hund, hihi!) sa att om man jättegärna ville ha den kunde man ringa och prata med Väsbyhem så kunde de.. göra nåt. “Jaha, kan man det” sa jag lite artigt men vad ska man säga då? Jag kan se samtalet framför mig.

- Hej jag heter Ann och jag har köplats 15 på den här lägenheten. Eh. Men jag vill gärna ha den.
- Jaha. Köplats 15 sa du.
- Ja. Men jag vill alltså JÄTTEGÄRNA ha den.
- Jaha. Ja, du får ju anmäla dig som alla andra och hoppas på det bästa.
- Men asså min kompis bor i porten bredvid, fatta hur bra det skulle vara när jag tvingar henne att vara min kattvakt, och det skulle vara som i Vänner, nästan! (Okej så skulle jag inte säga)
- Jaha. Men du, anmäl dig på sidan och håll tummarna.

Eller ska man muta dom?
Jag fattar inte. –>

2007 augusti 28

Moving

Har fått erbjudande om att kolla på en lägenhet. Och faktiskt ringt på den också, oftast tänker jag ringa men skjuter upp det och så går tiden ur och jag tackar nej för att jag inte sett den (och inte har tid att flytta). Inflytten är visserligen 1/12 om jag mot förmoden skulle få den (jag har plats 15) men det är ju kul att komma och kika. Och ja, man vet ju aldrig. Pepp för att gå & se på den iallafall!

Den är i samma hus som Anna fast en annan port, det skulle ju vara coq najs! Som i Vänner, fast inte riktigt. Sjuhundranånting dyrare i hyra än den här men då ingår värmen (som kostar mig mer än 700/månad här), och så är den sju kvadrat större. Det är det generella i de områden jag helst vill flytta till här i Väsby; lite mer i hyra men värmen ingår & det är större lägenheter med balkong.

Hasselgatan har de bästa balkongerna, med en “gallerlucka”, vilket betyder att Joe & Zlatan kan ligga där och kika (efter att jag säkrat med hönsnät, duh), men Hammarbyvägen/Hjortvägens balkonger är lite mer inbonat mysiga, ungefär som balkongerna på Burströmskan i Luleå. Mmmm. Vi får se vad det blir. Har två intresseanmälningar inne på varsin på båda adresserna där, med bättre plats; 6 & 7!

Det kanske får bli lite tidigare flytt om de är fina. Och om jag får den där inflytten är 1/11 kommer jag stå med dubbla hyror & lägenheter där en månad - men å andra sidan kan jag då bestämma flytten till när jag vill och inte när dagen kommer att lämna/flytta in, och man kan göra lite såndär praktisk flyttaiförvägflytt med småsaker via buss & IKEA-kassar.

Mmm.
Vi får se. Vi får se. –>

2007 juli 29

Nehe

Nä, så inte KLIPPAN. Nån som vet nåt om KLOBO då? Eller kanske en LILLBERG? –>

KLIPPAN?

Det börjar vara dags att pensionera min dödligt sköna men jävligt slitna soffa nu. Dock har jag inte råd med en ny (jag vill ha en BACKA från IKEA) men mest troligt blir det nog en KLIPPAN (med rosa/röd klädsel givetvis). Jag har lagt märke till att jättemånga säljer dom på Blocket rätt billigt, vilket får mig att undra om de är dåliga. jag är skitkräsen när det kommer till soffor (jag kan inte riktigt förklara hur men jag är det) men jag har funderat på en KLIPPAN.

Är det nån som har en som kan ge en recension? –>

2007 juni 02

cut

Häromdagen fick jag en “KLIPP GRÄSMATTAN ELLER TA KONSEKVENSERNA, BITCH!”-lapp från min landlord. Nej, egentligen stod det “blabla vid inspektion av er tomt blabla”. Jibber jabber. JAG HAR INTE HAFT TID. Och sen har det regnat, och då kan jag ju inte dra ut min nya elektriska grästrimmer. Dock är det sol idag och det regnade inte igår så jag ska ut och röja efter frukost. Eller iallfall nån gång idag. –>

2007 maj 31

Ruccolasallad

Jo, jag köpte tre fröpåsar igår; Solros, Prydnadspumpa & Ruccolasallad. Vi får se om det blir nåt. Vore häftigt med ett ruccolasalladland! Vore även häftigt om nåt för en gångs skull ville växa vid den där skitrabatten vid väggen. Vet inte om det är för att det blir för varmt mot väggen (söderläge dessutom), om det är för dålig jord eller om jag är för dålig på att vattna. Eller om det är alla tre.

Morgontupp idag. Det enda sura med att börja tidigt är att man inte hinner dra ner dagens Cort & Fatboy-podcast. Dock är det ju bättre att lyssna hemma. Det är så jobbigt att plötsligt börja fnissa på sig på ett fullsatt pendeltåg, vilket ofrånkomligen alltid händer. Om det finns nån Star Wars-geek som läser här hade de förresten en specialpodcast i fredags när det var 30-årsjubileum. (Vill ni inte ladda ner kan ni lyssna direkt på sidan)

Hmm. Ja.
Brainy not working yet..
Måste röja vid köket så jag får plats för kaffebryggaren.
Eller köpa en rosa Espressomaskin. Jag tror det ska få bli årets julklapp på min önskelista.
Eller så måste jag köpa pulvercappuchino, fast varje gång jag är i affären tänker jag att jag bara kan koppla in min kaffebryggare, men det händer aldrig, utan jag bara vaknar och tänker “kaffe” men jag orkar inte börja böka, så det blir thé. Oh, the I-landsproblem..

Jo, och Henke är hemma från Irland! Jag hade börjat undra om han skulle komma hem snart, har tänkt en och ett par gånger att skicka iväg ett SMS och fråga men sen glömt det. Och så fick jag ett SMS igår kväll. Yay! –>

Nästa sida »