Anno Superstar

Från Luleå till London

2008 oktober 03

böl

Lagt upp grabbarna på Blocket.
Det känns så sjukt smutsigt.
Som om de vore nån slags jävla soffa.

Mailat Stockholms Katthem också för att höra om de kan vara ett alternativ om ingen annan kan eller vill. Det där ordet som börjar på a i samband med v vill jag inte ens ha i mitt huvud. Än finns det ju lite tid kvar. Två månader. Ja. Fan. Jag känner mig som världens sämta människa.


Jag & bebis-Zlatan 2003, han leker med kamerasnöret, varav suddig bild.
–>

2008 september 17

TVÅ

Jag har ingen lust att diskutera varför jag inte tänker ta med mig Joe & Zlatan till London. Det finns flera anledningar, vissa ekonomiska, andra tidsmässiga, en tredje rent praktisk, men till syvende och sist är det inte något jag vill utsätta dom för; det är mest rättvist för dom att få vara kvar i Sverige. Det här är det värsta jag gjort i hela mitt liv, jag älskar de så mycket och jag sitter och grinar just nu, bara av tanken att de inte kommer vara med mig. Det var inget lätt beslut, och det är inget jag vill prata mer om. Jag skulle uppskatta om ni som läser här kunde respektera det och även om just du inte är intresserad skulle jag uppskatta om du vidarebefodrar följande till nån trygg pålitlig person.

Det här är det värsta jag gjort i hela mitt liv; det är med sorg i hjärtat jag söker en ny husse eller matte åt mina två underbara katter Zlatan & Joe. Jag ska flytta utomlands och som min situation ser ut idag kan jag inte ta med dom, och det skulle inte heller kännas rätt att utsätta dom för en sån påfrestelse. Zlatan & Joe är lite mer än 5 år gamla (de har födelsedag 17 Mars), bröder från samma kull även om det kanske inte märks utseendemässigt; Zlatan tar mer efter sin norska skogskatt-mamma medan Joe uppenbarligen tar efter pappa (även om han är aningen mer långhårig än en vanlig bondkatt och är lite extra hårig i öronen). Lustigt nog har de dock båda en fläck strax höger om nosen, något deras mamma också hade.

Zlatan är kanske inte helt chockerande döpt efter sin fotbollsspelande namne. Han är snygg, lite dryg och tillbakadragen, men när man lär känna honom är han världens goaste kille som gillar att mysa i sängen. Han sover alltid vid min höft - i lagom höjd med kliande handen. ;) Zlatan är rätt tyst, han pratar mest bara om han vill ha mat, bli gosad med eller är missnöjd.

Joe har fått sitt namn efter framlidne sångaren från The Clash; Joe Strummer. Joe är en pratsam och social kille som gärna hälsar på främlingar - efter ett tag. Han älskar att gosa och mysa, har inget emot att bli använd som fotvärmare. Han ligger gärna runt axlarna, men är annars inte tokförtjust i att bli upplyft - han vill ha kontroll, och ligger därför alltid och sover på en kudde bredvid mitt huvud om natten. Joe är lite Janne Långben ibland, men han är även en smart kille som har lätt för att lära och är tex expert på att öppna garderobsdörrar!

Båda två är vana och tycker om fysisk kontakt. De är fläckfritt rumsrena så länge lådan är bytt varje dag. Båda är kastrerade och försäkrade, dock inte ID-märkta, något jag inte haft som prio ett då de är innekatter och har vart så hela sitt liv. Det är även det jag vill att de ska få fortsätta vara. Jag hade en lägenhet med trädgård ett tag, men de tyckte det var läskigt. Balkong, däremot, älskar dom. De är vana att vara hemma ensamma - jag skaffade dom tillsammans just för att de alltid skulle ha sällskap av varandra. De har aldrig varit sjuka mer än vanliga småsår. Då de åkt nånstans åker de i samma bur och alla deras saker medföljer givetvis; stor låda med tak, ett fint mörkblå klösträd som faktiskt är rätt snyggt (motför alla dessa “tassavtrycks”klösträd..), deras matskålar, deras röd tygresväska och en kudde de kan stå och trampa på i tiiiiimmar. :) Samt klotång, kammar (Zlatan behöver inte borstas regelbundet men kan få tovor ibland) och favvoleksakerna. De har även varsin sele de hatar att ha på sig som följer med.

Jag vill att de ska bli omhändertagna av någon som ser till att behandla de som en i familjen och mitt krav är att de båda ska bo tillsammans som innekatter då de har växt upp tillsammans och aldrig någonsin varit ifrån varandra. De är två lugna herrar som lämnat det mesta av lekandets dagar bakom sig (nå.. tills laserpekaren kommer fram iallafall), men då de bara bott med mig ensam nästan hela tiden är de inte jättevana vid folk, därför tror jag inte att en barnfamilj skulle vara det bästa hemmet. Absolut ingen hundfamilj heller.

Maila mig och berätta mer om dig själv och dina förutsättningar du kan erbjuda för Zlatan & Joe. Lättast för dom är det om du bor i Stockholmsnejden, men svar över hela landet är av intresse, det viktigaste för mig är att de får ett hem hos nån som bryr sig om dom lika mycket som jag.

Ann Nyström
a n n o @ a n n o s u p e r s t a r . c o m –>

2008 juli 28

Nån

SEXTUSEN TVÅHUNDRA kostar det att skicka två katter i samma bur från Stockholm till Luleå. Enkel väg. Jag upprepar: SEXTUSEN TVÅHUNDRA (6200:-). Att ha dom på pensionat skulle gå på minst 3000 (eftersom de måste vaccineras och det har inte blivit av senaste året). Billigaste alternativet är - ahahaha - att jag flyger upp med dom till Luleå och sen flyger hem. Det är det billigaste! Det är ju helt stört! Och sen ska dom ju hem också, men det får jag tänka på då, jag får hjärnblödning som det är över det här.

För det finns inte en person jag känner som kan se efter dom. De som inte är allergiska är bortresta, och dom som inte är det tycker det är för mycket ansvar att skyffla bajs och kolla att dom har mat och vatten varannan dag. Så istället kommer jag få punga ut, ja minst tretusen. Fyfaan. :cry: Det är ju som om de är pestsmittade, de är snälla pojkar som är nöjda bara de har mat, vatten, red låda och kanske blir kliade lite på magen emellanåt!

Ingen som vill ha gratis boende i Stockholm 10 dagar? –>

2008 juni 22

Kattbekymmer,

Tvättat lite. Måste tvätta min madrass och en soffkuddeskumgummigrej (för katterna hade kissat och jag hade haft den uppochner - doh!) också men åååh trååkigt och jobbigt. På tal om katterna har jag tyvärr måstat börja kolla på Katthem för alla är bortresta när jag är i England. Mamma & Leif kaaaanske kommer hit och bor med dom (det bästa!) men bara om mormor kan vakta deras hund.. Anna kaaanske är hemma, men det beror på dittan och dattan.. suck. Och katthem blir så sjukt dyrt, jag åker på en fredag och kommer sen söndagen därpå. Nån som vill komma och bo gratis i Stockholm 10 dagar? I värsta fall blir det Almunge eller Hundgrottan men jag vill verkligen inte det, inte bara för att det skulle bli dyrt, men även för pojkarnas skull. Det skulle kännas som att jag bara gav bort dom! :cry:

Buhu, nu gör jag ett meme för att pigga upp mig.
Eller nåt.

Bästa fikat: Mammas, och cupcakes såklart!
Färg du hatar: Normalt skulle jag nog säga gråbruntdassigt men såna har sina poänger med. Fast mellanblå har nog aldrig riktigt vart min grej.
Så får du motion: Gymmet, cykla till stallet, rida.
Det dyraste du äger: Jaa.. det är väl nån obskyr Kentvinyl kanske. Datorer och teveapparater sjunker ju så i värde.
Första frågan du ställer till ny bekantskap: Vad de jobbar med, antar jag. beror väl på situationen. Om man träffar nån på en Kentkonsert behöver man ju inte fråga vilka favoritbandet är..

Tidningar du prenumererar på: Elle, Cosmopolitan, Nemi, DN till hösten.
När grät du senast: Igår i slutet av Doctor Who kom det ett par tårar.
När är du gammal: När jag inte blir så upprörd över allt längre?
Plugga eller jobba? Jag skulle mer än gärna börja plugga igen, men det kommer nog aldrig hända. Jag är för kär i att få ordentligt med pengar varje månad.
Yngre eller äldre? Det är rätt lagom nu.

Är du bra på att lösa konflikter el. är du konflikträdd? Jag vet inte om jag är BRA på att lösa konflikter, men jag försöker, och jag blir vansinnig på konflikträdda.
Vilket ämne gillade du bäst när du gick i skolan? Engelska och SO i högstadiet, Foto och Bild (mest lera och screenprint) i Gymnasiet.
Vilket ämne gillade du sämst när du gick i skolan? Tveklöst matte. Ironiskt, eller hur?
Tycker du det var bra att den 6 juni blev röd dag? Det var väl skitsamma, helt ärligt.
Vad är ditt favoritpålägg? Tomater. Och ostar av alla de slag, fast jag försöker ju att inte äta så mycket sånt.

Tycker du om Dr Pepper? Ja, helst på glass.
Vad kollade du senast hos doktorn? Blodtrycket hos barnmorskan som skriver ut mina p-piller. Hon är skitbra för hon tvingar inte på mig nån undersökning om jag inte vill.
Kan du dricka mjölk som ”gått ut” för 3 dagar sen? Jag dricker bara mjölk i kaffe och luktar det inte för risigt är jag inte så kräsen.
vad är det för veckodag? Söndag.
vad åt du senast? Lite mintchoklad och cashewnötter.

vem fick du mail av senast? En kommentar från Violet på Livejournal.
vem fick du sms av senast? Det var nog en midsommarhälsning från Thomas.
vem ringde dig senast? Anna, min substitutmamma.
senaste bussresa? från Anna och hem igår kväll.
senaste bilresa? OJ. Minns inte. Jo, det var nog när jag fick skjuts från Gamla Stan in till Sheraton med Emel & hennes man.

senaste flygresa? Öööh jaa det måste väl ha vart från Göteborg och hem efter att Kent spelade där i November förra året.
godaste ölen du druckit? Jag tycker att Pilsner Urquell är väldigt trevlig.
den bästa drinken som finns? White Russian, eller nåt som inte smakar alkohol.
vad sa du senast? Jag sjöng “Bismillah! Will not let you go!” från Queen’s “Bohemian Rhapsody” is tvättstugan.
vad såg du senast på tv? Jag håller på att se om Being John Malkovich.

är du morgonpigg? ..nej.
senast alkoholintag? Väldigt länge sen. Jag gissar att det antingen var en Oboy-Med-Kahlúa hemma eller en öl med Carin efter jobbet.
vad läser du för bok just nu? Belgarath the Sorcerer av David & Leigh Eddings
skostorlek? 38-39
hårfärg? Cendré med en aning av rött i rätt ljus.
vilken parfym använder du? Jag har en samling blandade men jag glömmer dom alltid. Favoriten är dock alltid Issey Miyake’s “L’eau d’Issey” för den luktar rosa. Jag kom över en flaska som nån glömde på Ritazzan när jag jobbade där och sen var jag hooked. –>

2008 maj 30

Made

Efter en väldigt bra yoga med en vikarierande (men väldigt bra) instruktör gick jag som vanligt upp på vågen efter dusch+bastu. Noterade vikten, klev av. Stannade till. Vände mig om och vägde mig igen. Jo, det var sant, jag hade inte sett fel. ETT KILO NER. Alltså, ett kilo mindre än min lägsta vikt. Jag pendlar mellan 64-66 (men är mest på 65) lite upp och ner beroende på om jag tränat och vad jag ätit osv, men idag var stod det 63,5. :shock: Grymt! Och då har jag ändå bara ätit dåliga luncher, mest bröd & pasta hemma och börjat styrketräna mer. Och trots det ner ett extra. Wow. Känner mig inte lite grym.

Bra “sista dag” i Gamla Stan. Det var syndens lugnt, så jag gick en timma tidgare. Gick in min butik och fixade lite papper innan jag åkte hem. Och det är så vaaarmt! :D 20 grader! Katterna är ute på balkongen, så länge jag inte kommer i närheten. De tror att de inte får vara där om jag kommer dit, men jag vill bara kolla att de inte trillat ner eller gått över till grannbalkongen. –>

2008 april 20

Vem

:D Kolla vad fin! Den bara MÅSTE jag skaffa! –>

2008 februari 19

bitca

Vaknade av att katterna slogs ÖVER mig. Zlatan stod vid säng kansten och måttade ett slag med tassen och jag slängde ut mina ben mot honom för att han skulle springa därifrån. Det var bara det att Joe låg på mia ben och han flög som en vante. Hahaha. Rätt åt dom. Kattjävlar.

Grmphgrmph.
Inte alls på humör idag. Vill sovaa.
Jag trömde om lil’sis Suze inatt. Hon och jag var på Kent-spelning och de fula äckliga 15-åriga barnen var där och köade. Suze satte sig i ett ledigt hål vid ett kravallstängsel och nån pep “viharköatsenfemimorse..” och Suze sa “Men för fan, skyll er själva, tror ni att jag bryr mig?”. Jag ser inte fram emot Kentspelningarna som kommer. jag vet att spelningarna kommer bli bra men jag tror jag börjar växa upp för jag VILL INTE med de här 15-åriga idioterna som köar från 5 på morgonen (”På min tid” kom man vid 17 om insläppet var 19.) och tror att det är nån slags garanti och sen blir sura för att folk tränger sig.

2008 februari 15

prrrrrrrrrrrr

Mmmm. Ledig dag. Man får sova så länge man vill, det är sol ute när man vaknar och två små pälsbollar ligger ihoprullade med en i sängen. ♥

Igår var det kanske inte den mest kärleksfulla stämningen på jobbet. Jag blir lite.. äh, jag kan inte skriva om det. Låt oss bara säga att jag inte precis ser fram emot att tjifen ska ha semester en månad, iallafall inte om det ska vara som det var igår. Puuh. Fast det blev väl bra till slut. Emel gick och köpte chokladmuffins med hjärtan på åt oss och jag & Carin slutade samtidigt, vi gick båda tidigare för att det är så schuuukt lugnt på jobbet just nu. Det är jävligt frustrerande.

Ska nog inte göra ett skit idag. Vill inte heller.
Ska pilla med lägenhetsgrejer och så. Imorgon däremot är det fullt schema. Jag ska på introduktion på mitt nya gym och sen är jag trippelbokad; ska passa in att träffa både leaves och en amerikansk internetkompis, plus att jag har sagt att jag ska komma på Figens inflyttningsfest. Öh.. skit. Jag kommer inte hinna med allt, så jag tror nog tyvärr att Figens fest kommer få ryka för de andra är ju bara i stan i helgen, sen åker de tillbaka till Oslo & LA, så.. :/ Crap. Vi får se. Jag orkar inte tänka på imorgon just nu, idag är idag och jag har ett nytt avsnitt av LOST och nu ska jag göra frukost och fortsätta lyssna på Cort & Fatboy. –>

2007 augusti 14

Kragkisse

Joe har krage igen. Summah summah summah time.
Tydligen har de bara slagits medan jag var borta för när jag åkte hade han inga sår och nu har han tre små och ett stort. Suck. –>

2007 april 19

A

ahahahahahaha åååh. <3

De var bara ett halvår gamla här.
De fyllde 4 år för en månad sen (17/3). Gud vad tiden går. –>

Nästa sida »