Anno Superstar

Från Luleå till London

2005 augusti 31

tee

Betydligt bättre dag. Trots konstig dröm.
Drömde att jag hade en fyraårig dotter som hette Susanne (what up, Suze!). Fast hon hade ett genetiskt fel som gjorde att hon såg ut som en 40-årig kvinna. Mamma hade vårdnaden om henne, och när jag träffade henne fick jag känslan av att jag inte tyckte om henne över huvud taget.

Så går det när en bebis nästan rymt (Joe) och man ligger och tänker på Firefly-fanfiction innan man ska somna..

Somnade vid fyra i morse, och vaknade vid åtta. Gick upp och pysslade i hemmet till halv tolv. Det är så VÄRT! Jag får lätt för mig att jag är helt uppackad, men det är jag ju inte, småsaker och små saker ska fixas och ordnas, smådetaljer, och nyss upptäckte jag att jag inte packat upp kläderna i storryggsäcken. Hittade en hel del handdukar också, jag visste väl att jag hade fler! Vilket leder mig till dagens ämne:

Jag har så. jävvla. mycket. tshirts!
Jag säger det, jag erkänner, visst, jag har en sjukdom eller nåt. Anonyma tshirtister. Varje gång jag försöker köpa en tshirt på stan tvingar jag mig själv att stanna upp och tänka: “vänta.. behöver jag verkligen en till?”

Jag har så många t-shirts att jag har de indelade i kategorier för att hålla ordning. Kategorierna är:

- Kent (girlie tees/omsydda/egentryckta)
- Kent stora (ska sys om.. eh.. nån gång)
- Stora tshirts (ska sys om.. eh.. nån gång)
- Band (A Camp, Faithless, the Clash..)
- Övriga

Och det är inte så att vi snackar små högar precis. Nänä. Minsta högen innehåller för tillfället arton stycken. Och då har jag en ordentlig hög kläder i förrådet som är för katthåriga för att läggas in plus att jag i skrivande stund tvättar 2½ maskin. Arton låter inte så mycket, men ta 18 själv och lägg i en hög. Plus fyra större högar.
Mmm. Just det.

Jag kan givetvis inte slänga heller. Jag kan ALDRIG slänga. Fast jag har blivit bättre på senaste tiden actually! Dock tar det ändå emot att slänga den där lilla Urga-tshirten jag köpte efter spelningen på Roskilde -2000, trots att det enda jag minns av den spelningen NU är att det var asgrymt DÅ. Jag har inte ens nån skiva med Urga, men jag har kvar min för lilla tshirt och hoppas att Urga fortfarande är lika bra som jag tyckte att de var då.

Det är nog tur att jag inte har det där screentryckgrejset jag drömmer om att en gång ha.. –>

2005 augusti 30

DÅLIG

Vaken (18-)00-11. Somnade. Mamma väckte mig vid 13. Skulle gå upp & träffa Sol vid tre. Somnade om. Sov till 20. Fan. Fan. Förlåt förlåt förlåt Sol! Jag suger.

Jag hatar att “tappa” dagar såhär.
Nu är klockan 03.23 och egentligen 31:a och jag ska FÖRSÖKA sova nu, trots pigghet. Såg första Tru Calling-avsnittet. <3 Fina fina Tru-boxen äntligen här.

Anna kom över ikväll och jag hade thé på G. Efter en stund frågade hon var Joe var, och jag letade. Han var igenstans. Verkligen. Jag kände kallsvetten och paniken och var till sist tvungen att inse att han måste smitit ut när jag tände lyktorna ute tidigare under kvällen. Vi letade ute, men ingenting. Jag ringde mamma helt grinfärdig och hon gav bra råd om att ställa ut kattresväskan och lite mat. Vi stängde in Zlatan på toaletten och drack thé med öppen altandörr om Joe skulle hitta tillbaka. Titt som tätt gjorde jag en extrakoll överallt. Under sängen, under soffan, bakom badkaret, alla garderober, alla skåp (idag var dessutom en sån dag när jag haft typ ALLA skåp & garderober öppna..) men han var ju inte där.

Zlatan började krafsa på dörren efter ett tag, men jag struntade i det eftersom altandörren skulle vara öppen för Joe. En liten duns hördes, men det var väl bara nåt som Zlatan knuffat till. Fast efter ett tag hördes en duns till, mer från köket, och då kollade jag alla skåp en extra gång, och gudbevaremigväl, där var Joe! <3

Tidigare under dagen hade jag tömt sopor och det var lite sopvatten i sophinken, så jag tog och spolade ut den. Under tiden lämnade jag skåpdörren öäppen, och längst bak där finns ett litet mellanrum. Vad jag dock inte visste var att det även var ihåligt under skåpgolvet, så Joe hade hoppat ner i hålet bakom golvet, och sen ner under skåpet, och det var därför jag inte sett honom när jag letade i det skåpet tidigare!

Fem timmar senare är jag fortfarande rätt skakis. Det var så jävla otäckt, jag var helt säker på att han var borta för gott.

Tack för skåpommålningspepp, alla! Jag ska nog göra det, fast det blir nog efter nyår nån gång.

+ Spuffylove
(obs: inget för folk utan bredband, innehåller spoilers för Angel s5) –>

2005 augusti 29

Mmm

Avslutade mitt Wash-projekt vid 20 ikoner på morgonen. Sov 12-18 och sen har jag mest degat runt, diskat lite & sett teve. SATC. Åh. Man blir nästan alltid peppad av SATC. Det är fint.

Det nästan tröttsamma med Jocke Berg är att han aldrig slutar vara bra. Det är så svårt att inte blir sådär fjortiskär i honom när han skriver “Jag försvarar mig aldrig. Jag bara förolämpar folk randomly så att ni ska bli irriterade och sluta gilla det vi gör för DÅ blir vi indie igen” på kent.nu’s forum. Han är ju så KUL.

Jag funderar på att få mina köksskåp sprutlackerade knallrosa. Det kostar 3300 (660 en gång + 54 eller 83/månad extra på hyran) och det är ju en sak, med avbetalningen är det ju extremt lite man känner av. Fast sen är det ju det att det fasktiskt finns tokar som inte gillar knallrosa skåp och då blir man gulligt ersättningsskyldig den dan man eventuellt flyttar ut. Nu är det ju dock så att jag inte tänkt flytta ut. Det går inte under min radar just nu att flytta härifrån, jag kan inte ens tänka mig en anledning. Typ om George Clooney kommer och säger “Kom, gift dig med mig och vi flyttar till ett rosa slott!”. Mmm. Då, visst. Men.. ja. Det är så svårt. Man vet ju inte vad som händer liksom, om ett år kanske jag ba: “OMG! Epiphany! Jag ska bli mögelforskare och börja plugga på en skola i Modosulompolo i fem år”.

Och då måste man betala 3300 igen för att få lämna plejset. Det är så svååååårt.

Snälla skriv nåt i stil med “men du ska ju absolut få det ommålat för [insätt bra argument här]” i min gästbok nu tack. Jag ska fixa min fotodagbok nu. –>

2005 augusti 25

Broke.

Kvar på kontot: 2200:- Och jag sitter: eeh jag hade asmycket pengar nyss ju..

Fast jag köpte ju en dammsugare, och massa på IKEA och filter till kameran, och så har jag handlat på ICA istället för PrisXtra (måste börja orka ta bussen till Rotan för att handla, faktiskt!), festen kostade en del, plus hyra & betala av lånet till mamma. Mmm. Och sen så var det inte så konstigt.

Jag minns när jag var ung, då var var 2200 värsta DRÖMMEN. Fast då handlade ju mamma maten också. Fan, jag som hade tänkt åka till stan idag. Det blir bara biochecksbio med Anna istället (Mysterious Skin med Michelle Trachtenberg).

Tur att inget roligt händer inom närmsta framtiden iallafall. Jag får helt enkelt stanna inne och ta en andra diskomgång på glasen från festen, hålla tummarna för att min (redan betalda) Tru Calling-box kommer till SF-Bokhandeln snart, och sen gå ut och leka med mina kamerafilter när jag dör av tristess.

Eller nåt.
Tre veckor kvar till lön.

Nu börjar det regna.
SCORE! –>

2005 augusti 23

In

Det är mycket sickness för mig just nu. Mycket ynk. Men jag är på bättringsvägen, mest för att jag fått ringa mamma och be om husmoderliga tips halva dan. Mamma. <3

Hade avslappningsrunda på kvällen och badade lite, tog på myskläder (rosa tunikan som jag har på mig på förra hemsidesbilden + linnebyxorna jag fick av Anna = forever!) och såg Boston Public (grinade när pappas begravning var, det var jätteskönt), två SATC-avsnitt och sen “Ariel”. Städade upp runt videon under tiden.

Nästan helt lugn i magen, och jag åt tillochmed FYRA mackor till SATC. Fyra! Och det känns bra. Åh, hoppas jag blir helt frisk nu. Jag hatarhatarhatar att vara sjuk. Det känns alltid som om jag aldrig nånsin igen kommer bli frisk och då får jag panik. Och sånt hjälper väl inte exakt.

Inflyttningsfesten i lördags var mer än lyckad, det var så fantastiskt roligt. Tack alla fina vännerna som kom, och kom snart tillbaka. Jag älskar er, ni är så underbara. –>

2005 augusti 18

I

Allt är så jävla BLÄ på jobbet just nu.
Och det finns inga nya jobb. Bläbläbläblä.

“Somebody outside” på repeat.
Vill att det ska vara imorgon.

–>

2005 augusti 17

sommarsommarsommar

Jag satt och bläddrade igenom sommarpratarnas låtlistor. Blablabla. Ungefär lika kul som sommarpratarna själva. Varje år är det max 5 pers man vill lyssna på. Så jävla tråkiga.

Det vore så kul om man kunde gå in på Blabla Whatnot “Konsertpianist”’s låtlista och hitta Motörhead. Eller att Åse Kleveland gillar the Ark. Nåt i den stilen. Det roligaste jag hittade var följande: DN’s ledarskribent Barbro hedvall spelade “Känn ingen sorg för mig Göteborg”. Ylva Eggehorn (författare) spelade “Gettin’ jiggy with it” och Maud Olofsson gick lite crazy med Sahara Hotnights’ “Drive dead slow”.

Resten är bara det vanliga tugget. Anneli Rydé, Eva Dahlgren, Enya.. Förutom de man fattar ska ha bra, som Moneybrother, Marit, Mauro Maria Blom & Jonas Karlsson. Mauros sommarprat var bäst. Jag är jättekär i Mauro Scocco. Han är så snygg och framför allt så smart och skriver så fantastiska låtar och det gör honom sexig. Mauro 4 ever. Okej att han hade kunnat vara min farsa. But still.

Den enda som verkligen chockade mig var nog skådespelerskan Ingela Olsson. Hon spelade Rammstein. Det är makt. Det var ungefär som när min lilla söta körskolelärargubbe Gunnar och jag pratade om musik, och så sa han att han gillade småpolitiska proggvisor a la Stefan Sundström och så just Rammstein. Jag älskar det, jag har skrivit om det förr.

Jag älskar när människor man tror man kan och vet hur de är chockar en och ba: Nä, jag gillar det här också!

Min ständiga dröm till Sommar är Jocke Berg.
Han måste ju ha blivit tillfrågad och tackat nej. Nåt annat kan ju inte finnas. Jag önskar bara att han kunde tacka ja. Jag vill verkligen höra. Men det är väl för personligt, och det är ju inte Jockes stil. Fan. Jag vill att Jocke ska sommarprata och inte bara spela Fleetwood Mac eller Richard Hawley. Jag vill att han typ ska spela Black Eyed Peas “Don’t phunk with my heart” och helt ärligt ÄLSKA den. Eller nåt annat i den stilen, ni fattar vad jag menar.

Sommar 2005 Top 5:
1 - Mauro Scocco (musiker)
2- Jonas Karlsson (skådis)
3 - Moneybrother (musiker)
4 - Maria Blom (regissör)
5 - Marit Bergman (musiker)

Det är min absoluta övertygelse att det viktigaste i samspelet med andra människor, de mest betydelsefulla känslorna i livet, det är sånt som vi inte kan sätta ord på. Som vi inte kan beskriva. Det är sånt som vi bara kan uppleva. Eller erfara.
- Jonas Karlsson

Och så var det ett underbart stycke i hans (Jonas) låtlista som gjorde att jag var tvungen att ställa mig upp och dansa till. Bästa Mauro var när han härmade Anita Ekberg. Hahahaha. Så jävla LIKT! –>

2005 augusti 16

mp3-rant

Såg äntligen “She’s all that” häromdan. Om man bortser från fula träiga Freddie Prinze Jr och det typiskt lama projekt-föra-nörd-med-glasögon-till-hottie var den jättebra! Rachel Leigh Cook är verkligen så himla söt. Det var jätteroligt att Sarah hade en liten cameo också! Hihi! (Annars satt jag mest “But WHY, Sarah?!” när Freddie var i bild)

Fast ja.. det går inte att av-nördisera sig. Det är ungefär som med registreringsplåtar, jag kollar automatiskt efter 747 (alt OWC) som regnummer utan att tänka på det. Och jag registrerar alla gästskådisar i alla filmer som “han var med i Buffy” osv. I den här filmen (bortsett från Sarah då) hade vi t.ex. Carlos Jacott (fotografen
på balen). Han är ett av Joss’ trumfkort. Carlos har nämligen vart med i alla Joss’ teveserier: Han spelade Ken i Buffyavsnittet “Anne”, han var Richard Straley i Angel’s “The Bachelor Party” och han spelade Lawrence Dobson i Fireflyavsnittet “Serenity”. Sen hade vi ju även Clea DuVall som spelade Marcie, samt att skolan
såklart är skolan som var Sunnydale High (och även Beverly Hills High för en viss teveserie med liknande namn för den delen). Milo Ventimiglia spelar fotbollsspelare men han syns knappt. Sad to say. <3

Här är min första experience av att köpa mp3’s på nätet. Jag har gjort det en gång. Max 500 släpptes, som mer eller inte bekant, som mp3 två dar före singeln kom. Så jag köpte den såklart. Den hade nån slags överförningsskydd blabla, man kunde inte skicka den vidare utan bara lyssnas på på min dator. (Betyder det att jag inte kunnat skicka den till tex en mp3-spelare?)

Sure. Det kan jag ta. Det är bekvämt att slippa dra fram skivan (som jag givetvis också köpte) hela tiden. Bara det att efter några månader slutade mp3′n (eller snarare så var der det en wma-fil) att fungera. Den la bara av. Det står bara [opening] på min winamp-spelare. Jaha. Tackf för det poplife eller vilka det nu var jag laddade ner från. Hur får man garanti på mp3:or? OK om min dator kajkat eller nåt, men alla andra går skitbra. Bara den här fuckar. Den kostade nie spänn så jag skiter ju i vilket nu, men ska det vara så med alla är det ju inte så kul att köpa.

Jag förstår varför nya lagen finns och jag tycker väl delvis att den är korrekt. Jag håller med allt Jocke Berg skriver i saken. Han borde ju veta liksom. Det han säger låter inte dumt. Jag köper inte allt det här “teensen har inte råd”-krafset. På min tid fick man köpa skivan eller helt enkelt låta bli. Så var det med det. Fast jag tror för det inte att nån bryr sig i nya lagen. Det kanske skrämmer nån mamma i Löddköping, men.. naah. Tyvärr.

Ska det va’ så är det så. Det är väl OK. Och inte. Men då ska skiten FAN inte paja efter nån månad. För - dessutom - hur bevisar man nåt sånt?

Nu ska jag äta frukostlunch och sen åka till Barkarby & köpa dammsugare.
–>

2005 augusti 15

smsfest

Varför kan man sova när man är ledig men inte när man ska jobba? Det är så typiskt. Fast det är väl en avslappningsgrej I guess.

Försov nästan bort tvättiden idag men jag hann innan Entimmesregeln slog in. Ringt psyket om ljusterapi! Duktiga jag, redan nu.

Längtar galet mycket efter min inflyttningsfest. Den var så långt bort så länge och nu är den helt snart! Hurra hurra! Det ska bli så roligt att träffa alla som jag inte träffat på så länge. Sol och Beffe och kanske kommer tillochmed min darling låtsaslillasyster Suze! Fast allramest längtar jag ju såklart efter Klara. <3 Darlingdarlingdarling. Sen ska jag åka till Götet nån helg också. Japp.

Såhär står det i ett meddelande i min utkorg i min mobil: “owcbil claes malmberg
sommarkväll kläavkläpå posersberg fast framme tröttdradag regn ok broder kristen
snedblick ringa ljusterapi m. knä tvätt spisknapp

Jag kommer nästan alltid på saker när jag inte är hemma och då skriver jag upp de i min mobil för att skriva om de sen och sen när jag är hemma glömmer jag att kolla det. Så jag ska avkoda för er.

owcbil - Jag såg en bil med regbokstäverna OWC när jag var hos emelie.
claes malmberg - Claes var på mitt jobb. Han ville ha snus. Det har vi inte.
sommarkväll kläavkläpå - De tidiga sommarkvällarna är jobbiga för man kan inte klä sig rätt hur man än gör. Man får bara ta på sig jacka och ta av sig jacka.
posersberg fast framme - Posersberg = Rosersberg. Hatstationen. När man åker Rotebro-Märsta är Rosersberg jobbigaste stationen för hade man bott i Väsby hade man vart framme i Märsta då. Det slipper jag nu. Spinn.
tröttdradag regn ok - När man har tröttslöa dagar och sen jobbar natt gör det inget om det regnar hela dagarna. Det är bara skönt, så slipper man känna att man slarvat bort en så fin dag som man måste NJUUTA på.
broder kristen snedblick - Jag var på stan i kort kjol en dag. På Centralen stod sånadär råkristna människor med namnskyltar där det står “Broder Daniel” (no pun intended) och “Syster Stina” och sen vilken rang de har i sin kristna församling, vilken det nu är. Anyway, Jag var i alla fall på Centralen och de stod där. Jag gick förbi, och kunde inte undgå den föraktande snedblick en av Bröderna Kristen gav mig. Jag var so clearly en av Satans avkommor där. Do not judge? Hahaha.
ringa ljusterapi - Jag måste ringa om att börja ljusterapi. (Check)
m. knä tvätt spisknapp - Måste prata med mamma om mitt knä, var hon la den där överblivna tvätten när hon var här och vad sjutton den där mystiska knappen på spisen är. (Check) –>

2005 augusti 13

crazy

I morse blev det crazy efter jobbet. Åkte till Skopan där det var grym action och jag tokfyndade (OK Anna nu är jag också Skopanfrälst. Kanske inte lika mycket som du men <3) och när jag kom hem ringde jag Sessa och hon berättade nåt jag misstänkt om jobbet. Whatever. Snorungar. Finns det nån del av restaurangbizniz där det inte är drama & hög rotation på folk? Förmodligen inte.

Det ledde såklart till att jag sov i fyra timmar. Sen vaknade jag och hade tusen tankar i skallen. Låg vaken en timme, sen gick jag upp, åt och kollade på “Butty tur & retur” som jag spelat in. Först nu (klockan åtta) börjar jag känna mig mosig och hey, gissa vem som ska åka till jobbet om en timme?

Ynk.
Jag hatar att vara efter i sömn, det känns som att man har feber i hela kroppen. Det blir hujedamig vad kaffe och mycket sockerchocker för att överleva den här natten. Egentligen har jag ju börjat med min lördagsgodisregel (det var jäävligt svårt den här första veckan!) men dagar som idag får man faktiskt göra undantag ett par timmar.

“Lyckligtvis” är det lördag, vilket betyder fullt ös medvetslös. Inte lika vedervärdigt som tisdagar, men vi kommer ha konstant charterflöde 00.00-03.35. Plus en timme efter det med eftersläntrare, och sen ska det bakas och städas och sådär. Har vi tur blir det förseningar. Och det blir det.

Hey, om inte annat komnmer jag ju sova jävligt tungt imorgon. Hoppas jag.. Kvällens film programmerad på videon är Super 8. I <3 min video.

Skopanfynd:
- Pet Shop Boys “Very” (20:-)
- Kings of Convenience “Riot on an empty street” (20:-)
- Mauro Scocco “Kärleken var här” (10:-)
- Håkan Hellström “Ramlar” (10:-)
- Janne Kask “Girl&Boy Nation” (10:-)
- TopShop-börs (10:-)
- Lampa (75:-)
- 5 glastallrikar i en modell jag letat efter (5:-/st)
- Dagbok med lås till mig & Sessa (10:-)
- Prydnadshäst (10:-)

Enda Håkansingeln jag inte har (förutom de nya då), och den går på typ 200 på Tradera! Och “Very” som är så snygg! Den oranga med pluppar ni vet. Lampan är exakt en sån som jag sökt, Annika skulle ha den först men
ångrade sig så jag fick den. Ena lamparmen är trasig (den har tre), men hey, whatever! –>

Nästa sida »