Anno Superstar

Från Luleå till London

2006 juli 31

Snart

Leeedig.
Standarddag med bara vila & gammal teve, lite tortellini och mackor. Joe har fortfarande inte riktigt vant sig vid kragen, men den sitter kvar!

Henrik erbjöd supafest men jag kände inte för det och är dessutom pank.
Jag känner mig, rent allmänt, mer och mer anti att dricka alkohol. Okej om jag gör det för att det är gott, som vin på altanen eller en kall öl i sommarvärme, men “utåsupa” verkar mindre och mindre erotiskt. Alla är så.. ja, FULLA. Halvnykterist innan fyllda 24, vad sägs om det? Det är ju nu jag ska leva La Dolce Vita.
Eller whatever.

Jag fyller år om dryga 3 månader.
Vet inte vad jag ska hitta på. Vill inte ha fest (se ovan) - det är så sjukt jobbigt att sammanföra alla bekanta. Att det ska vara så jävla svårt att sammanstråla. Jag är sugen på att resa - helst typ LA, eller San Fransisco eller Vancouver, men.. jag har inte 7-8 papp till resa, för att inte tala om bo/leva/shoppapengar. Max skulle jag ta mig till London om jag började spara nu.

Men jag vet inte, jag kanske skulle satsa på en långresa till nästa födelsedag istället, 25 liksom. Så har jag gott om tid att spara. Hmm. Nåt vill jag ju göra, i synnerhet eftersom jag inte firade alls ifjol.

Hade världens sötaste små damer från Texas på jobbet inatt.
Theaank ye, darlin’. –>

2006 juli 30

If

Efter lite pepp från Klara ska jag försöka med kragen på Joe igen. Om jag bara kommer på hur fan den ska sitta, för sist jag vågade ha den på öppnade den sig, jag stänger nog inte ihop den på rätt sätt. Hmm.

Drömde en skitkonstig dröm om en Kentspelning som liksom var på nån slags veranda till ett hus, en två meter hög veranda. Först spelade dom två-tre låtar, sen kom Berg&dalvana och då gick dom in i huset av nån anledning. Jag & nån okänd kille gick in i huset och kollade på dom när de spelade, sen gick vi ut igen och Kent med, och de fortsatte. Dock hade typ 95% av publiken gått under tiden de var inne i huset, så nu var det kanske 30 pers kvar.
Mitt i spelningen hade de nån slags dansperformance, och under tiden stod Jocke i bakgrunden och åt en 88:an, vilket jag tyckte var komiskt och skulle uppmärkssamma Klara på, men hon blev jättearg för att jag inte kollade på tjejen som dansade. Sen satte vi oss på scenen, Klara och jag. Vakt-Jocke såg oss men ryckte bara på axlarna när han såg att det var vi.

Tok-psycho.
Men det är alltid trevligt att ha Kentdrömmar, speciallt när de är för lata för att faktiskt spela själva.

Jag har nu bestämt vad jag ska göra på min semester, de veckorna jag inte är i Luleå;
- hälsa på Broke (minst 2 ggr)
- städa hela lägenheten HELT (inkl. bära ut grå bokhyllan & ta bort allt skit vid den andra)
- testa nya recept och baka kakor och bakverk som jag aldrig ids baka annars
- slappa & bada i sjön (helst varje dag!)

Lagom svåra uppgifter för en semester, tycker jag. Jag tycker inte om att ha för avancerade planer på semestern, för man ska faktiskt bara slappa då, men lite mallar kan vara bra, på ett ungefär liksom.

Eventuellt ska jag sy & laga lite grejer också, men det är OK om det inte blir så också. Gud i helvete vad skönt det ska bli. Helst vill jag nog åka till Luleå 1½ vecka istället för bara en, men det beror helt på Anna och hur länge hon vill/kan kattvakta. (Ta med dom kan jag inte, för mamma ska själv vara kattvakt.)

Extra kram till stackars Carin.
Killar är skit. –>

2006 juli 28

..alltid

Hade en lagom generad stund i mataffären när jag inte hade nog mycket pengar på kortet. Man önskar ju att man kunde vara iskall i såna lägen och bara säga “ok, ta bort den, den, det & dom där” men istället står man där och “ehh.. testa det här kortet.. nehe.. eeh.. men ta bort det.. och eh.. öh.. det där.. eh.. förlåt.. och den.. hur mycket är det? jaha. nä.. eh..” och kön bakom en blir längre och längre och kassörskan HATAR en.

Badet innan var dock sjukt bra. Det är jävligt nice att bada själv också. Läste ut Den vidunderliga kärlekens historia och ja, den var väl.. bra. Men den blev så förvirrande efter att Henriette dog. Jag tror jag tyckte att den var bra iallafall. Det blir konstigt när man helt byter tema och ser det genom ögonen av andra än Hercule. OK för ett kapitel, men inte flera.

Rätt vad det var när jag låg där kom det en gräsand fram till mig. Hahaha. Sen simmade jag 4 halvkorta längder. Det var bara barn på stranden just då och jag var ju själv, så jag ville inte börja simma ut till ön eller nåt. Men det var så himla fint, jag ska börja gå ner mycket oftare, själv.

Just nu är jag nyvaken eftersom att jag var uppe till tre igår.
Vet inte riktigt vad jag ska göra av dagen.

Åh jo, jag köpte en krage till Joe så hans sår skulle få läka, men det funkade verkligen inte. Han gick omkring med huvudet lågt och gick bara runt runt och var panikslagen och försökte få av sig kragen. Jag hade inte hjärta att låta honom ha den mer. Men vad fanken ska jag göra? Hans sårområde är jättestort nu och läker aldrig eftersom han bara kliar upp det hela tiden.

Zlatan har vart jättegosig senaste dagarna.
Undrar om han känner av att jag är ledsen?
Fina kissen. –>

2006 juli 27

Dagens

Att göra: Handla, gå & bada
Har gjort: Tvättstuga, sett ett par avsnitt av Dr Who
Väder: Sol & varmt
Humör: Sådär. Mer emo idag än igår.
Klädsel: Blått linne med Yvonne-tryck (Bad Dream), uprullade jeans
Frisyr: På gång.
Låt: Bear McCreary “Starbuck Takes on All Eight”
TV: Dr Who (på datorn), the Mexican ikväll
Vill: Vara gladare.
Yey: Bada! –>

2006 juli 26

and

Mår lite bättre idag, inte helt nere i träsket.
Yay för det. Eller nåt. Ledig.

Fått fin nördgrej idag;


BSG-dogtags! Jättefina! <3

Kolla; Anna & jag på Allsång på Debaser!
Jag vet inte riktigt vad jag håller på med, bläddrar fram rätt sång förmodligen..

lala –>

2006 juli 25

Oh

I söndags hade jag det så underbart bäst med Broke. Vi for ut på en riktig långtur och var båda dyngblöta av svett när vi kom hem. Sen kom det värsta gigantiska åskstormen och jag, A & hennes föräldrar satt och fickade ute på deras veranda under taket.
Det var jättefint & mysigt.

Tyvärr kommer Broke bli kvar där i Åkers Styckebruk.
A & hennes pojkvän och deras lilla bebi ska flytta dit, det blev rätt hastigt påkommet och ja, Broke blir ju där. Jag är inte arg eller nåt, jag skulle också flytta från Stockholm om jag blev med barn.

Men fy helvete vad det gör ont.
Jag grinade när jag väntade på tåget hem. Och på tåget. Och sen efter det också. Jag stod i Flemingsberg och väntade på pendeln och tänkte “varför står jag alltid här helt rödögd för att nån kille inte kan vara med mig längre?”. Jag vet att jag bara ridit Broke i ett knappt halvår, men det räcker. Det känns verkligen som att jag gjort slut med någon. Jag vill vara glad, men det.. går bara inte. Jag driver runt hemma och ser på Dr Who. Jobbar. Whatever.

Jag är välkommen dit och får rida honom, och det är inte så dyrt, typ 40 spänn enkelt väg på lågpristider, och en tjuga till bussen sen. Men det är inte samma sak som att rida honom en gång i veckan.

Jag försöker tänka på det positiva.
Slipper åka till Huddinge, slipper det kalla stallet till vintern, sparar de 500 i månaden jag betalat. Kan kanske hitta en sköthäst närmare. (Bara det känns fel. Det skulle kännas så.. fel att bara skaffa nån direkt nu.) Det hjälper inte vilket som. Det negativa vinner ändå med mil eftersom det innebär att jag inte längre kan rida Broke.

Jag borde inte få ha djur.
Jag blir så jävla fäst.
Fanfanfan.

Jag fattar om ni inte fattar.
Det här är bara min förklaring till att jag kanske inte kommer vara på ICQ, eller skriva här, eller uppdatera fotodagboken. Jag orkar inte just nu. Jag vill bara ligga i sängen och stirra in i väggen. Eller se på nåt som får mig att inte tänka på det. –>

2006 juli 23

Du

Debaser i fredags var ingen hit. Jag hade sovit & ätit för lite och för många människor var elaka, jobbiga och störiga. Och alla var för kreddiga. Jag orkar inte me’t.

Igår var jag av just den anledningen nära att inte åka till Sol, men jag gjorde det ändå och det var så bäst! Först fick jag hummusmackor och sen gick vi ner till poolen och testade min kamera under vatten. Det blev så SJUKT bra bilder! Det är verkligen jättesvårt att fota under vatten, men roligt. Sol & jag fnittrade ihjäl oss. Helt knäppt att ha en kamera i poolen. Sen skulle Sol & Monsieur iväg, först på middag, sen på Thåström.

Jag for in till stan och gick till Ringen. Hittade en bolero och en kjol på H&M’s slutrea, 75:- för kjolen och 60:- för boleron! Sweet. Egentligen är jag pank, men kjolar, klänningar, boleros och halvtunna koftor/cardigans får jag ändå köpa för det behöver jag i min garderob. Fan, det var 70% rea liksom! Jag fattar inte att de kan ta 200:- för en HALV tröja. H&M’s chefer måste skratta sig hela vägen till banken. OK om den är utsmyckad eller nåt men inte när de bara har ett jävla snöre till stängning som min hade!

Sen stängde allt, så jag promenerade upp till Medborgarplatsen och vidare till Södra. Det var helt märkligt lugnt och fint i stan, jag antar att alla är på semester eller nåt? När jag kom hem åt jag mina specialmackor och såg på Dr Who.

Och idag, idag KAN inte bli dålig, för jag ska snart iväg till den lilla hålan Åkers Styckebruk och pussa på min darling Broke som står där på bete! Iiiih, can’t wait! Och tursamt nog skulle hans ägare A dit också, så jag slipper oroa mig över hur jag ska hitta dit. Asbra. Fina fina hästen. Och snart är det Augusti, och då kommer han hem! Hurrahurra!

Broke & Anno –>

2006 juli 21

Och

Natten blev oväntat OK eftersom jag jobbade med Michelle. Trodde jag skulle vara själv, men inte då. Och Michelle jobbar så sjukt sjukt bra, det är helt stört att hon inte får jobba mer hos oss. Hon var värsta DRÖMMEN, jag behövde inte säga åt henne nånting, hon gjorde allt för egen maskin och tog egna initiativ. Shit, finns det såna längre liksom? Alla på mitt jobb är bara lata & gör ingenting om de inte måste.

Lala nu ska jag åka till Debaser med Anna.
Uteserveringen, sen Allsången. Yay! –>

2006 juli 20

Min

Jag glömmer moderera kommentarer ibland, så om ni kommenterat nåt senaste tiden kan ni ju kolla om ni fått svar. Och så.

Anna kom över och vi testade mina nya (begagnade) tennisracketar. Det gick inte så bra att spela för vi var rätt dåliga båda två, som mest håll vi på i tre returer, haha! Men det var skitroligt. Sen råkade jag slå bort bollen i snigelsnåren utanför planen, så då gav vi upp och gick hem och såg på I Was Made To Love You.

Jobbnatt idag. Hrm.
Andra och sista dagen för veckan, så det är väl OK. Det går knappt att kolla flightlistorna längre, allt ändras hela tiden pga alla evakueringsplan. Helgen är fullbokad; Allsång på Debaser imorgon, bada i Sols pool på lördag förmiddag och så utflykt till Brokes bete & rida på söndag. Sen räknar jag med att vara pank resten av månaden; var tvungen att betala tillbaka Beffe för Hultsfred/Oslo, katternas försäkring skulle betalas och så råkade jag förhandsbeställa en DVD-box och köpa lite småskit..

Jaja.
Jag hade först tänkt ställa in Brokeutflykten, men sen när jag kollade på foton från sist jag red började jag sakna honom så mycket, så nu måste jag. Hjärtat! Ska bli så underbart att få mysa med honom.

Anno & Broke
(Kolla, inget hår! Galet! Haha)

Ja, jobb som sagt, så nu ska jag sova.
Ny tv-obsession; Dr Who. GUSHLIGT BRA. –>

2006 juli 19

You

Jaha. Idag var det inte alls min dag.
För att underdriva rätt mycket.

Det började rätt bra, vaknade vid sju efter 12 timmars behövlig sömn. Slösurfade och kollade lite teve och lallade runt tillstrax efter ett. Hade bestämt mig för att åka ut till Barkarby och kolla IKEA och köpa en solsäng och tavellister. Ta en riktig långdag och bara gå & mysa.

På vägen till bussen vittjade jag brevlådan; en Josefssons Josefine katalog, H&M-katalogen och ett paket från mamma! Hurra! Färdlektyr och present! Presenten var 4 fina glasunderlägg som jag kollat på men vart för snål för att köpa, de är från Koziol och påminner faktiskt lite om min lampa i vardgsrummet, de kommer de skitsnygga ut mot mitt mörka bord! Nu kan jag äntligen slänga de gamla fula eBay-underläggen med Aragorn & Orlando & Johnny & Spike/Giles som var snygga för 2 år sen men som inte är så snygga längre.

Jag hade dagen till ära mina nya snygga krigarsandaler och hann inte längre än halvvägs till busshållplatsen när jag insåg att min fotvida kjol snärjde in sig i mina nya sandaler och att jag aldrig i livet skulle kunna ha dom hela dan. Lyckligtvis hade jag förutspått att nåt oväntat skulle ske, så jag hade även med mig mina snygg-flipflops, så jag bytte på bussen.

Jag ringde mamma och tackade för underläggen och småpratade, hon hade köpt dom i Gällivare där hon jobbar den här veckan. Vi småpratade om dagen och vädret och så sa hon “och så ska du på konsert sen ikväll” och jag ba: eeh jaa.. och trodde hon missförstått och menade Allsång på Debaser, men det är ju på lördag. Sen kom jag på! Jazzfestivalen! Det är ju idag! Det var ju därför jag bytt dag och jobbade 4 dar i sträck och allt. Jag skulle totalt ha glömt bort det om jag inte ringt henne!

Åkte ändå vidare till Barkarby och gick in på ATG-kiosken där. De hade inte senaste eventkalendern så de kunde inte fixa nåt utan bokningsnummer. Jag ringde till Ticnet. De kunde inte boka nåt när det är samma dag. Jag fick order om att hänvisa ATG-killen till supportern. Han blev sur, men ringde och fick fram biljetten. Jag fick inte betala med kort, så jag knallade iväg och hämtade ut och sen hade jag biljetten i hamn.

Gick ändå en sväng på IKEA. De hade ungefär ingenting av småsakerna jag sökte (eller så hade dom gömt dom på nån ologisk avdelning som de brukar). Plockade på mig lite billigt småkrafs tills jag hittade mina tavellister. De såg för långa ut för att rymmas i ett värdeskåp på Centralen (där jag tänkt låsa in min stora väska som jag släpat med mig innan jag kom på att jag skulle på festival) så jag lämnade allt och kollade bara. De hade en såndär skitsöt rosa plaststol på fyndavdelningen, bara 100 spänn, men det sket ju sig också..

På Rusta hade dom solsängen jag kollat in, fast den visade sig vara en vilstol och man kunde inte alls lägga den ner rak, och då är den ju värdelös, man måste ju kunna ligga på mage också! På Jysk hade dom modellen jag nästan köpte på rea ifjol för 150 spänn. Den kostade 400 nu och var skitful. På Plantaget fanns fler modeller, bla en snygg men den kostade typ 950 spänn. Vet inte hur jag ska göra med det där. Vänta och köpa på rea eller? Men jag vill ju ha en NU!

Åkte in till stan iallafall, och sen raka vägen till tunnelbanan och ut på Riddarhomen.. vänta nu. Jag tvärnitade utanför Pressbyrån och glodde på Stockholmkartan. Faan. Att jag ALDRIG kan lära mig skillnad på Skeppsholmen och Riddarholmen! Tillbaka till stan och vänta på bussen istället. Den var givetvis extra långsam, och kön in till området superextralång. När det kom några kids och ville sälja öronproppar började jag rota i min lilla handväska (som jag praktiskt nog fått med mig), och råkade i farten slita upp min puderdosa som föll i backen och spegeln krossades. Jaha.

Jag kom in iallafall (väntade mig halvt om halvt att min biljett skulle vara ogiltig av nåt slag) och hörde “Ey yoooo” på håll. Hann se sista halvtimmen av Petters konsert (vilket är den bästa delen av hans konserter, så det gjorde inget) och det var fint. Tog upp kameran och tog en bild och - Minnet fullt.

Faaaan.
Jag hade ju i det lilla minneskortet i kameran; 32 MB istället för 512.. Fick radera ett bra gäng osparade bilder, men det var mest tråkjobbnattbilder på mig åkandes buss, så det var väl ingen större förlust. Sen köpte jag brända mandlar, och eftersom jag inte hade nåt bättre för mig satte jag mig vid kravallerna och väntade på Lisa.

Jag trodde hon skulle börja 19 men det var 18.30, så det blev en väldigt kort väntan. Jag hamnade bredvid värsta Lisa-fanet (Lisa hälsade på henne i början) och jag dansade och sjöng med och höll på som vanligt, och eftersom Lisa-fanet och jag var typ dom enda som gjorde det (denna. jävla. kreddiga. Stockholmpublik!) fick vi jättemycket Lisa-uppmärkssamhet. Lisa var söt och glad och pratade lagom hemtrevligt.

Lisa

Det roligaste med Lisa live är nästan att hon är så sjukt glad och sjunger depplåtar. Förutom Mary spelade hon två låtar från kommande skivan, en av dom var en låt som hon presenterade “Den här har Jocke Berg skrivit”. Den började med att hon uppmanade oss att Om Du var Här-klappa händerna (två snabba, paus, en klapp, upprepa) och hon ba “Haha, alla Kentfans kunde det där”. Den var såklart jättebra, även om det är svårt att ta till sig nya låtar live sådär direkt. Referängen gick “you broke my california heart”.

Sen var jag så jävla nöjd så jag funderade på att gå, men var lite osäker. Ringde mamma igen, som beordrade mig att gå och se Eva Dahlgren åt henne, så jag köpte en cider och såg en halvtimme, men sen var jag så jäkla frusen för jag hade flipflops och tunn långkjol och det började blåsa snålt och bli kallt, så jag tänkte “BKO och Moneybrother be damned, nu åker jag hem” och så gjorde jag det. Bättre att vara nöjd där än att stå och frysa, och jag var rätt nöjd med Lisa faktiskt, hon körde “Alright” som extranummer med Heikki och hennes lilla gitarrkille som fick sjunga Dennis Lyxéns bitar. Det var helt galet underbart, Lisafanset och jag dansade som tokar och Lisa bara skrattade.

Men iallafall, jag köpte en veggieslice på Pizza Hut för mina sista pengar och läste “Underbar och älskad av alla” av Martina Haag som jag köpt för bokchecken vi får av jobbet varje sommar. Tog pendeln hem och fortsatte läsa. Såg upp när dörrarna precis stängdes i - Upplands Väsby. FAAAN. ÅKte mot Märsta och tänkte att jag vänder väl där. Läste vidare. Tåget tömdes. Efter ett tag insåg jag att jag var inlåst på ett tåg med stängda dörrar. Shiiiiiit. Panikade genom vagnen till nästa och lyckades få kontakt med en tågvärd som snällt nog kom och släppte ut mig så jag fick gå till tåget som verkligen skulle åka tillbaka.

OK, tänkte jag, nu ska jag inte läsa så jag missar stationen igen.
Jo, nu märker jag ju, jag kan inte göra samma sak två gånger.
Lite kan jag läsa.
Jajjemen, visst märkte jag Rosersberg, och vid nästa stopp steg jag duktigt upp.
När dörrarna öppnades sa speakerrösten “Rotebro”.
Fan fan fan fan FAN.
Åkte till Häggvik och väntade där. Läste INTE.
Åkte tillbaka.
Läste ut boken.
Klev av vid rätt hållplats, en timme efter tiden jag skulle vart där.
Klev på bussen, satte mig långt fram pga jobbigt teen-gäng.

Efter Sigma frågade busschaffisen var jag skulle, och så sket han i omvägarna och körde raka vägen hem till min busshållplats istället. På radion spelade Kents “Sverige”, och sen blev det Uffe med “Öppna landskap”.
Och så var allt bra igen.

Det konstigaste av allt är att jag konstigt nog inte deppat ihop en enda gång, jag har verkligen bara skrattat hela dagen, åt hur sjukt dåligt allt gått! Hurra, jag är en postiv och fin människa som tar motgångar med ett leende på läpparna! (Eller hur.)

HAHAHAHA.
Den här dan var så sjuk att det bara inte fanns.
Den borde bli en film. Eller iallafall ett teveavsnitt.
Helt sanslöst. –>

Nästa sida »