Anno Superstar

Från Luleå till London

2006 december 31

Tack

Du var ett rätt jävla fint år, mycket bättre än vad jag hade trott! Jag tyckte jag höll mitt nyårslöfte hysat bra (att sluta negga). Jag tror din syrra 2007 kommer bli fin, och inte bara för att det kommer en ny Kentskiva. Jag har planer jag inte tänker berätta om än, och så ska jag börja spara pengar till min USA-resa 2008, så jag kanske inte kommer kunna vara rikaste tjejen i år, men jag tror det blir rätt fint ändå.

Jag ska göra nån slags lista över 2006 imorgon, men det är bara 6 timmar kvar av idag, varav jag har tre kvar i hemmet innan jag ska åka och jobba, så jag tänker spendera de tre timmarna i badkaret med en glitterbadbomb, men först i min soffa med chips & dipp till bra TV på DVD. Gott Nytt År! –>

vad

Inatt fick jag betalt samtidigt som jag såg på 1 avsnitt av Battlestar Galactica, 1 avsnitt av Veronica Mars och 1½ avsnitt av How I Met Your Mother.

Tänkte bara berätta det. –>

2006 december 29

Rensning

Idag vaknade jag upp med nåt slags äckligt behov av att GÖRA något, och eftersom H&M’s vårkatalog anlände igår full med frestande faror så jag rensade mina tröjhyllor. Fyllde en hel IKEA-kasse med kläder jag inte längre använder, men mest med såna jag inte längre kan ha. Snyft. Det skar i hjärtat med vissa tröjor. Som alla de fina Kenttröjor jag tryckte i gymnasiet.

Officiella Kenttröjor till max finns det också.
Som jag sällan, nästan aldrig, använder.
Men det GÅR inte att lägga undan dom. Det känns som helgerån.
Bara därför ska jag ha på mig en idag.

Sen är det ju alla de där jävla Clashtröjorna.
Det kanske skulle vara dags att pensionera dom nu? Jag vet inte.. Min orginaltröja är snart sju år gammal och på de sju åren har den gått från höften till midjan. Dels har den krympt, dels har jag växt.. undrar om man kan göra nåt fräckt, typ klippa ur trycket och sy på den på en tröja som inte är typ XXS? Önskar jag var bättre på att sy..

Nybadad & nu har även kattsanden jag beställt kommit (allvarligt, hur kan man leva utan husse.com?). Nu är det räkningsdags (blä) och om jag har pengar kvar sen blir det till att handla mat för dom. Tjillevippen. –>

2006 december 28

Slappalappa

Vad jag gjort sen jag kom hem:

- Badat (3 ggr)
- Ätit godis
- Ätit pommes
- Photoshoppat
- Grejat med Movie Maker
- Sett Snapphanar
- Sett Roswell

Ja, och så har jag tvättat & diskat & ätit en ordentlig lunch (pasta + sås) också.
Men säg det inte till nån. Jag skulle gått på ljusterapi igår och idag men jag tog sovmorgon istället. Det känns OK ändå, men imorgon ska jag nog gå. Kanske. Fast det är OK om jag inte gör det ändå. Den här veckan är officiellt slappa veckan, nästa vecka är nytt år och därmed skärpning och inget mer snask & ignorerande av varken ljusterapi eller löpband. Så jag njuter nu och det känns jävligt bra.

Nyårsplaner? Pfft.
Jag jobbar 29-30-31. SKÖNT. De har redan börjat smälla smällare häromkring och jag lägger öronen bakåt. Jag har köpt en glitterbadbomb från Lush som jag ska bada med på Nyårsafton innan jag åker till jobbet, och förmodligen hade mitt firande inte sträckt sig längre än så även om jag inte jobbat.

Milton är min nya bästa vän, sjukt mysigt att kunna ligga i badet eller i sängen och se på TV. Fotodagboken är jul-uppad. –>

2006 december 27

I

På julafton innan Kalle Anka satt jag och såg nåt humorprograms julspecial, det var överkatastrofala jular med jobbiga och konstiga familjer och jag satt och funderade på hur det skulle vara att vara del av en sån. Jag kan inte alls relatera. Jag lyssnar på folk som säger att de hatar julen och som tycker det är jobbigt och fyllt av stress och måsten och det är som att de talar ett annat språk. Does not compute.

De säger att julen är roligast för de små, för barnen, fast jag har nog aldrig haft så bra jular som nu. Då var allt bara en evig väntan på paket och sen ett hysteriskt antiklimax. På nåt vis. Då var man så fixerad vi klapparna och Kalle Anka, nu är det liksom alltet som räknas. Inklusive att hitta julklappar. Jag har inte nånsin tillhört nån rik familj, men inte heller fattig. Många julklappar har jag fått, kanske inte alltid dyra, men ofta många. De blir färre ju äldre man bli, men det är fortfarande många. Femton stycken fick jag i år. Två av mormor, två av farmor & farfar (varav en är den sedvanliga femhundringen), en stor av pappa (i år ovanligt stor och i sedelformat), en från jobbet, två från Björn sen vi kom på att det var lättare och roligare att skippa födelsedagspresenterna och ge två julklappar istället. Och så sju från mamma.

Det finns alltid ett genomgående tema på julklapparna; Pappa köper nåt dyrt (eller, som i år, ger pengar så får vi köpa själv), farmor & farfar ger bort nåt man inte behöver och en 500-lapp, och sen är klapparna från Björn, mormor & mamma alltid likvärdigt fina för mamma dirigerar efter önskelistan. Mamma själv, hon får sen ett antal jular alltid flest paket. Det är nog mest mitt fel. I år blev det lite mindre, “bara” fyra stycken och jag kände att jag hade velat ge mer.

Men för att återgå till själa julfirandet, ja, vi har det äckligt prefekt. Vi är sams och jag kanske blir lite irriterad på mammas man emellanåt (som när han kommer och stör i “Kallijanka” som han kallar det) men jag biter ihop och trycker bort det. Jag är yngst, 24 år och vi har ändå tomte. På morgonen efter frukosten med den sedvanliga gigantiska pepparkakan är radion på och nån säger att de bara är vuxna som firar jul och därför inte ska ha nån tomte. “Men gud vad TRÅKIGA ni är!” fräser mamma till. Timmar senare, när Björn & jag avlagt visit hos farmor & farafar/pappa & Majdor/faster & farbror med resp. familjer och sen hämtat mormor, frågar mormor mig om vi har nån tomtemask.

“Tomtemask”, säger jag, “vad menar du? Det är ju Tomten som kommer!”
“Hehe ja” säger mormor och undrar nog innerst inne om jag fortfarande tror på det. Jag går ut i köket där mamma lagar och värmer maten och hon frågar vad mormor undrade. “Hon undrade om vi hade nån tomtemask”, säger jag.
“Vaddå, det är ju tomten som kommer!” säger mamma.

Och så var det med det. I mammas och mormors hem ser det nästan ut som att nån kräkts upp julen och jag älskar det. Mormor har en blanding av saker från 40-talet och framåt, mamma lyckas med konsten att ha ton med saker men ändå få det att se smakfullt ut. Jag har alldelens för lite julsaker. Jag tycker jag har mycket men det är det inte, jag måste verkligen köpa mer.

Så är det för mig. Ingen blir för full (för vi har aldrig haft alkohol som nån jultradition, det är man en julöl eller två till maten), det är extremt ovanligt att nån blir besviken, det finns inte några skrikiga barn, vi ser på Kalle Anka, vi blir tokmätta efter den perfekta maten, Tomten kommer och har likadana tofflor som mamma och allt är töntigt perfekt. Till och med mitt nagellack blev skitbra, det blir det aldrig annars. Liksom. –>

2006 december 24

God

Hoppas alla haft en fin jul.
Jag har haft det helt perfekt och fått tokigt fina julklappar.

God Jul! –>

2006 december 23

Xmas

Mamma Superstar: Hahahaha, vad GÖR du?
Anno: (genom tandkrämen i munnen) Hånar du min tandborstning?
Mamma Superstar: Ja, det gör jag!

Flygresan hem gick sjukt fort, mest tack vare att jag hade nya nummer av SFX & Rocky. Tandläkarebesöket var rätt lugnt (”DU MÅSTE ANVÄNDA TANDTRÅD!!”) och sen sov jag, åt middag, och somnade igen. Typ.

I morse vaknade jag halv sju och efter dusch och bad såg jag på barnjulteve och slog in julklappar. När vi var och handlade mötte vi Labbe och så ringde Björn och undrade om jag skulle på julmiddag hos våran faster ikväll, men mamma har bokat bord på restaurang ikväll, så det blir inget. Vegetarisk sushi med mamma vinner.

Mamma Superstar: Vill du ha fikon?
Anno: Duh, ja!!
Mamma Superstar: Eww. Var är dom då?
Anno: Ja, fråga mig, gör det! Jag bor här!
Mamma Superstar: Var är fikonen?
Anno: Där! *pekar*

AHAHAHAHA. Jag fick syn på dom precis när hon frågade.
Anno-Mamma 1-1. –>

2006 december 21

Skyddad: Sixy

Detta inlägg är lösenordsskyddat. För att se det måste du ange ditt lösenord nedan:


2006 december 20

Another

- Vilken tur du har, idag GER vi bort den här mobiltelefonen!, sa 3-killen som kom fram till mig i Gallerian.
- Jahadu, sa jag, och vad är haken?
- Det är att du måste ringa mig med den. Nej, jag bara skojade.

MEEEEEEEEEEP! FEL #1! Du är söt, så skoja inte!

Jag sa nåt om täckning i Norra Norrlands skärgård och han påstod att den var jättebra (vilket jag betvivlar) och ville visa mig. Jaha, tänkte jag, han är ju rätt söt. Sen ringde hans mobil och han försökte få en annan kille att visa mig under tiden, fast den killen skulle iväg och göra nåt så rätt vad det var stod jag bara där och ingen pratade längre med mig. “Fuyck this shit” tänkte jag och gick därifrån. Hoppas söta killen kände sig blåst för det var han. Snacka om att behöva vässa sin säljartaktik, ville han verkligen sälja mig ett abbonemang skulle han ju tryckt bort sitt samtal direkt. Tsk.

Jag försöker förstå mig på H&M-affärerna men det är helt omöjligt. Den i Gallerian har de mest crazy grejerna man aldrig ser på H&M annars! Och så har de de där “Vintage”-sektionerna jag aldrig riktigt förstått mig på. Crazzy.

Badkar nu.
Har köpt en überglittrig badbomb från Lush som jag ska bada med på Nyårsafton innan jobbet, det är så långt mitt firande kommer gå. –>

0-1

Inte kunnat sova alls.
Hurra, precis vad jag behöver, 24h vakenhet i stressiga tider.. :/

Satte nästan eld på köket dessutom. Perfekt, perfekt. Satt en gryta på värmning med en plastsked i och glömde sen bort den. Rökfylld lägenhet. Jaha. Katterna är lite skärrade, jag vill sova men måste jobba med PMS. HEJA HEJA. –>

Nästa sida »