Anno Superstar

Från Luleå till London

2007 mars 31

Dotor

Imorgon är det ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN nya avsnitt av Doctor Who! Och ikväll är det utgång med massa bra människor och jag är så jättepepp att det nästan inte gör nåt om jag inte får hångla ikväll! :D

För att fira Who, här är en skitrolig David Tennant/Catherine Tate-sketch. Hihihihi. “Fancy Billie Piper, sir?”

–>

2007 mars 30

Stump

Jag blev utmanad av Helena att göra det här Vuxentestet.
Mitt svar blev: Du kan ännu ett tag kalla dig ungdomlig och oförstörd. Se dig bara för så att du inte trillar dit på att etikettera matreserna för då är det kört!

Min senaste obsession är Cort & Fatboy. De har gjort ett gäng fantastiska intervjuer med Katee Sackhoff och nu är jag så förtjust i dom att jag inte kan låta bli att lyssna hela tiden. De sänder från Portland, Oregon och är dryga och skitroliga. –>

They

Idag ringde de från stället jag var på arbetsintervju för igår och frågade om jag fortfarande var intresserad av att jobba för dom. Det var en hel annan tjej än de jag pratat med, så jag blev lite ställd.
“Eh.. jag var på arbetsintervju hos er igår” sa jag.
“Jaha!” sa hon överraskat. “Hos vem då?”
Så jag sa hos vem och hon sa att det inte stod i hennes papper men lycka till och blabla. Haha ja. Men det måste ju vara bra om TRE olika från samma företag vill ha mig? Ååå hoppas hoppas!

NEJ SLUTA HOPPAS DUMMA BRUD.
Pssh. Nyvaken. Undrar om det kommit nån post? –>

Vegosushi

Idag (igår) efter jobbintervjun var jag så uppvindad att jag hade gått halvvägs till Medis innan jag insåg att det hade vart närmare att ta tunnelbanan som faktiskt låg exakt vid caféet där jag var på intervjun. Jaja. Åkte till Hötorget och tänkte köpa Vegosushi men det var så himla klibbigt i Hötorgshallen så jag började promenera och hittade inget utan kom till slut ner i nån nedgång till Blå Linjen där de hade ett litet Sushihak på hörnet.

Jag beställde en vegetarisk och betalade och under tiden jag skrev på kom en av tanterna och sa “Ingen avocado!”. “O..kej?” sa jag och så var hon nöjd så. Jag vet inte om det var en fråga eller en upplysning. Sen visade nästa tant upp en sushirulle. “Du FÅR INTE DOPPA DEN HÄR I SOJA! OKEJ? INTE DOPPA I SOJA?”. “Ja, visst, det ska jag inte” och fick flashbacks till Soup Nazi-avsnittet av Seinfeld. Eller Mama Kim i Gilmore Girls.

Sen åkte jag till Kungsklippan för jag vet inte riktigt varför. Gick ner till kajen och satte mig på en bänk och åt min sushi. Det var sjukt najs. Jag kan äta vegosushi forever, det är min nya drog. Tyvärr inte så billig sådan. Inte överdrivet dyr kanske men inte så billig heller. Jag ska spara pengar och har ätit ute tre gånger sen jag blev arbetslös! Och jag som nästan adlrig äter ute annars. Helt crazy.

Sen gick jag ner mot Rådhuset och undrade vadfan jag inte satt mig i Rådhusparken för för det är ju skitfuint där! Man går aldrig till Rådhuset för det känns så turistigt men fan, jag ska börja för det är fint med gamla byggnader och en fin liten park vid vattnet. När jag får jobb. och har råd att slösa bort pengar på take away-sushi.

Oooh, och ett tips om det finns fler fellow WordPress:are som läser här: Om ni inte har spamskyddet Spam Karma 2 rekommenderar jag det varmt! Jag fick så sjukt mycket spam förr och jag fattar inte hur jag orkade deletea all Cylonspam förut men nu ser jag inte ett skit av det som kommer. Go fix! –>

2007 mars 29

work

Jamen jomen nä det kändes som att det gick rätt bra idag. Vilket säkert kommer betyda att det gick åt helvete, det är väl så det funkar? Ååå. Hoppas det inte gjorde det. Får höra bu eller bä nästa vecka. Håll tummarna!

Från det andra jag sökt har jag nämligen inte hört ett skit, vilket betyder att man inte fått det. Typ: jag har sökt på Salt i Väsby Centrum och de öppnar idag. Hmm, undrar om jag har fått det. Är det svårt att skicka ett “nej tack” liksom? Då vet man ju iallafall..

Fan, jag vet att jag hoppas lite för mycket på det här jobbet, så det kommer bli skitjobbigt om jag inte får det. Men hur stänger man av sånt? :/

Nu ska jag uppa fotodagboken så Emmisen slipper bli tjurig ;P –>

2007 mars 28

Blåtur

Puuh!
Jag kom plötsligt på att jag inte har några representabla byxor till min arbetsintervju imorgon förutom mina gamla svarta jobbyxor; har tre par jeans men ett par är precis så jag får på mig dom, ett andra par har en trasig dragkedja och det tredje paret är söndernötta i grenen.. Och jobbyxorna var skitiga och luktade café.

Tog en chansning och gick till tvättstugan i hopp om att nån kanske möjligtvis eventuellt hade glömt sin tvättid, och så ba: voila! Så fanns det en tvättid ledig med 2 timmar kvar på. Det var ju bara 1 timme, kollade klockan på kameran och hade glömt ställa om den till sommartid.. Men tvätta hann jag i vilket fall, så sö-weet! Nu är det bara hoppas på att blåturen håller i sig imorgon med så jag får jobbet! –>

Jock!

Augh, är mosig i kroppen efter gårdagens fotboll! Shit. På OVANSIDAN av låren! Jag undrar om jag nånsin haft träningsvärk där. Men hey, det är väl bara bra. Det var roligt och jag var rätt bra faktiskt. Tyckte jag. Och nu har jag ridit i måndags, spelat fotboll i tsdags och jag ska fan keep it up genom att löpbanda för första gången på läääänge till dagens avsnitt av House!

Uppdade fotodagboken igår. Där liksom här saknas det fan kommentarer. OK, här får jag iallafall lite men ibland undrar jag om det bara är Anna, Helena och David som tittar på fotodagboken för de är bara dom som säger nåt. Varför är folk så laaaaata? Psshhh.

Har iallafall äntligen fått mitt arbetsintyg, så idag blir nog “fylla i tråkiga vuxenpapper”-dagen. Och betala räkningar. Blää.

Jag vill ha ett nytt theme här men jag hittar inget jag gillar. Tips mottages tacksamt. Det får inte vara för smalt, för plottrigt och titeln måste synas tydligt. Och så vill jag se tiden, och det ska vara en tydlig avskiljning mellan posterna. Det är det enda som irriterar mig med Wordpress, att jag inte kan styra utseendet nästan alls. Jag vill ha mina egna banners och stylesheet overrides jag är van vid :/ –>

One

Ikväll har jag spelat fotboll i parken vid Södra Station med Anna, Hanna och Hannas kompis eeh Andreas tror jag det var? Det var roligt i vilket fall! Sen blev det öl och pommes på Östgöta Källare. Också helt OK, och på lördag blir det fullfjädrad utgång med samma personer och några till. Värsta sociala veckan!

David har även fixat mig nya versionen av WordPress så nu kan jag ätnligen posta YouTube-videos igen! :D Jag tycker vi börjar med den här fina House/Wilson-videon till signaturmelodin av Pinky & the Brain:

–>

2007 mars 27

Holy

Eh.. det var BSG-säsongsfinal idag. Igår. Hade sparat näst sista avsnittet och såg båda idag och ja HERRESATANIHELVETE alltså. Oaaaahhhhhh. Shit. Så. Sjukt. Grymt. Jag älskar det. Ingen serie är bättre än det här. JOSS WHEDON I DISOWN YOU. Okej, inte, för första numret av Buffy säsong 8 var skitfin men ja vadfan HOLY COW DE ÄR CYLONS!! DOM! Det gåååååår inte. Oaaah.

Var på sviiiintråkigt info om Arbetsfömedlingen också. Måste gå på - get this - “information om AF’s hemsida” nästa vecka. UHUUU håll tummar och tår så jag får det här jobbet jag ska på intervju för på torsdag för jag ORKAR INTE. Så sjuuukt tråkigt. Det var som att vara i skolan igen. Alla coola kids satt längst bak. Jag var Kara Thrace och satt längst fram.

Var hos Lucas också, det gick skitbra! Bortsett från att jag hade med mig allt UTOM ridbyxor. Jaja. Jag red i jeansen med shortchapsen på, det gick bra det med. Varmt och skönt och han nafsade nästan ingenting idag, bara lite smått sådär, inget allvarligt testatesta. Gick bättre att rida också, vi var i skogen och det tyckte han var jätteroligt.

Och mitt i allt det där, rätt vad det är så kommer det bara och slår mig i skallen som en slägga i en tecknad serie: OH MY GOD. De är CYLONS. Åherreminje. Och säsong 4 startar inte förrän januari 2008. Tack för det liksom. Men det kommer iallafall en mellansäsongsfilm till hösten, alltid nåt. AAAH. Oh my gooood! –>

2007 mars 25

Geek

Det var om nya Astrid Lindgren-boken i DN i morse och medan jag satt där och drack mitt pulvercappuchino och låtsades att jag var på nåt sexigare ställe än mitt eget kök satt jag och tänkte lite på Ronja, Mio min Mio och Bröderna Lejonhjärta. Man förklarar ju ofta bort dom som barnsagor, men det är ju faktiskt riktigt jävla fantasy!

Och eftersom jag inte har nåt bättre för mig tänkte jag översätta en text från en blogg som en av mina favoritmanusförfattare Jane Espenson för. Jag träffade Jane när jag var i London på Buffyconvention förrförra året och hon är sjukt kul, smart & intelligent. Hon har skrivit manus åt Buffy, Angel, Firefly, Gilmore Girls, Tru Calling, The Inside, Jake in Progress och jobbar för tillfället för Battlestar Galactica och Andy Barker P.I.Idéer och hur man undviker dom

Det finns olika divisioner av tv-program. Man talar om program som är karaktärsdrivna och program som är story-drivna. King of the Hill, för att hugga ett program mer eller mindre slumpmässigt, är karaktärsdrivet. Law and Order är story-driven. Andra program finns mellan dom på skalan. Men tänk det finns en tredje division?

För mig verkar det som att många av de program vi är benägna att kalla “Sci Fi” ofta är drivna av något som vare sig är karaktär eller story. The Twilight Zone, originalserien av Star Trek och Star Trek: The Next Generation, Halloween-avsnitten av The Simpsons, kanske även ett program såsom Quantum Leap… Jag skulle vilja påstå att dessa är (trumvirvel) idédrivna.

Förstår ni vad jag menar? Jag skulle även inkludera vissa av de tidigare monster-of-the-week Buffy-avsnitten till den här kategorin - de som har de starkaste metaforiska baserna. Likt avsnitt av The Twilight Zone fungerar de som en slags liten liknelse, med en poäng att visa omvärlden. En poäng gjord av en idébaserad serie kan vara saker som: rasism är planlös, mänsklig besatthet skapar en barriär lika stark som vilken vägg som helst, girighet äter sönder själen, flärd gör dig ful. Det finns en moral i dessa program, liksom det finns i fabler.

Har ni märkt att många människor säger “Jag gillar inte Sci Fi” och “Jag gillar inte Fantasy”? Har ni någonsin frågat dom vad de egentligen menar… Menar dom att de inte gillar Frankenstein, Brave New World, 1984, Tjänarinnans berättelse, Harry Potter? Gillar de inte Star Wars? Indiana Jones? ET? Splash? Big? Sagan om Ringen? Sliding Doors? The Natural? Field of Dreams? Himlen kan vänta? Defending your Life? The Incredibles? Batman? Gillar de inte Buffy? Quantum Leap? Förhäxad? Medium? Bewitched? Sabrina? Lost?

Oftast erkänner dom att de, faktiskt, gillar rätt många av ovannämnda. De kategoriserar bara inte in några av dessa filmer och serier i kategorin av saker de ogillar. Jag börjar undra om vad som bäst kategorierar det de inte gillar är kategorin av idédrivna skapelser.

Den typ av berättelser som är skrivna av Ray Bradbury, den typ av av filmatiserade berättelser presenterade av Rod Serling… dessa föll mig i smaken som barn utan att ens ha närvaro av karaktärerna jag kände till och redan hejade på. Jag älskade det faktum att varenda en av dom var en prydlig liten förpackning med en idé på insidan. Men andra ogillar det här. Kanske känns det konstgjort för dem, som en liten dockteater där de plötsligt inser inte är där för att underhålla, men för att utbilda. Det handlar om grönsaker! Det är en fälla!

De kan i själva verket ha lärt sig, med exemplet från de olika Star Trek-programmen, att synen av rymdskepp är en varningssignal att idéer inte är långt efter. Jag har hört kommentarer från ett antal människor som blev positivt överraskade över att upptäcka att Battlestar Galactica handlade om människor. Jag tror att de var rädda att det skulle handla om idéer. (Vilket inte betyder att det är idélöst, men jag skulle inte säga att det är idédrivet. Det är karaktärsdrivet.)Jag tror också att folk är lite rädda för den där nördstämpeln - det är väl knappt nån som inte sett Sagan om Ringen-filmerna, men många kan vara rätt snabba med tillägget “jag brukar ju inte se/gilla sånt här i vanliga fall”. Liksom: Det är okej. Jag är ingen nolla.

Fast det känns rätt stört egentligen. Vuxna männsikor som inte kan stå för vad de gillar. Alla är nollor idag. Alla har nån hobby som nån annan tycker är störd. Jag kan för mitt liv inte förstå varför min mamma tycker det är så skitkul att spela golf. Jag hade ingen aning om att en kompis till mig sysslade med modellbygge. För mig är det så sjukt mycket nördigare än att diskutera vad det innebär att vinkla en serie så att man hejar på självmordsbombare.

Så varför kan det inte få vara okej att kalla SciFi SciFi och inte “action” eller “spänning”? Den största succén i USA just nu är Heroes, en serie om folk som upptäcker att de har övernaturliga krafter. Spindelmannen, Batman, Stålmannen, allt är SciFi/Fantasy och det är så. sjukt. populärt. Ja visst, många som hänger sig åt låtsasvärldar är feta, fula, överviktiga tonårstjejer och spinkiga, nördiga killar med för mycket acne och glasögon. Jag känner folk av den sorten och även om en del av mig vill skrika “INSE HUR MYCKET SNYGGARE DU KUNDE VARA OM DU..”, så är de fortfarande några av de roligaste personer man kan prata med. Och liksom i alla andra hobbies kommer de i alla färger och sorter. Mina internetkompisar Violet & Jennifer, från Florida & Kanada, är båda sjukt snygga & koola och ändå sådär härligt supernördiga. När jag var på det där Buffyconventionet i London var jag 22 och hörde LÄTT till den yngsta delen av de 1000 gästerna. Bara det, liksom.

Så våga för fan säga att ni tycker om det.
Det är coolt. Ingen kommer att slå er. –>

Nästa sida »