Anno Superstar

Från Luleå till London

2006 juni 25

Saker

Konstiga saker:
- Skor där sulorna är den snyggaste delen av skorna
- Tråkigt upplysta tv-program (*host*Supernatural*host*)
- Kändisar som är ignoranta av sina fans

Jag köpte ett gäng SF-tidningar inför Serenitys lansering och senare blev jag ju som bekant frälst till BSGismen, och gick nyligen genom nämnda tidningar och hittade en intervju med fina Aaron Douglas som spelar Chief Tyrol! Han säger bland annat såhär;

“I’ve told my friends to punch me in the head if they ever see me being rude to a fan. There’s no greater compliment than someone saying ‘Thank you for your work’. I’m not delivering babies or saving lives. We’re actors getting shot with a camera; we’re not getting shot with an M-16.”

Det är jävligt fint med den ömsesidiga respekten. Jag tycker inte att man ska påverkas som artist av sina fans, man ska inte t.ex. skriva in en kyss i sista avsnittet av sina populära tv-serie för att många fans fortfarande gillar en karaktär som lämnade serien för 4 år sen (som en viss Joss Whedon gjorde) bara för att fansen saknade honom. Att ha respekt och inse att det faktiskt är dina fans som i slutändan är anledningen till din lön är en helt annan sak.

Om ni sett Veronica Mars (och är ni smarta har ni ju det) har ni tveklöst lagt märke till den supersviniga sheriff Don Lamb. Han heter Michael Muhney och är på riktigt jordens sötaste. Han är väldigt aktiv med sina fans online och pushar själv för att träffa sina fans, bestämmer att nu ska vi mötas och ha ett litet Lamb-athon. Det är inte heller nåt som jag tycker någon är skyldig att göra (i synnerhet inte av större skådespelare, då blir det ju en säkerhetsrisk), det är bara underbart snällt och generöst av honom.

När Ellen Pompeo från Grey’s Anatomy blev Punk’d satt hon och hennes pojkvän på ett fik och åt. “Servitrisen” stötte på hennes kille, varpå Ellen fällde kommentarer i stil med “She wants a tip? Less foundtation, there’s a tip!” (och det var väl ungefär det snällaste hon sa). Hon fortsatte med att detaljerat berätta för sin pojkvän om hur hon skulle lämlästa servitrisen om hon vågade göra en move. Ellens fanskara sänktes drastiskt efter det Punk’d-avsnittet.

Inga kommentarer »

Inga kommentarer ännu.

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera